Farina Amarone Valpolicella

Endnu en Amarone – Endnu en god vin. Farina Amarone Valpolicella er en fremragende vin, der ligger rigtig godt i glasset og dufter krydret. Smagen er blød, varm, lidt sød og krydret. Jo længere den stå i glasset jo rundere bliver smagen. Alkoholprocenten ligger godt oppe på de 15%, det gør vinen særligt egnet til Oksekød, vildt og gode modne oste. Flasken var fra 2012, og det siges at de kan ligge i op til 10 år. – Det er jeg ikke sikker på den får lov til i min kælder.

Druerne til vinen er høstet i slutningen af september og tørres i ca 4 måneder i træbakker. Vandet fordamper fra druerne og sukkeret koncentreres. I januar / februar presses druerne og saften kommes på stålfade sammen med skindet, i ca. 1 måned. Den lagers herefter i 2 – 3 år på slavoniske egefade. En lille procentdel (ca. 10%) er lageret på franske barriquefade. Når safterne er lagret færdigt, blandes de sammen og ligger yderligere 6 måneder på stålfade. Herefter tappes vinen på flaske. Hele processen overvåges nøje og der er løbende kontrol.

Facts:

Smag: Kraftig men samtidig blød, varm, lidt sød og krydret
Passer til: Rødt kød og kraftige oste
Område: Veneto, Italien
Årgang: 2012
Druer: Corvina Rondinella Molinara Corvinone
Alkohol: 15%
Pris: 99 – 115 kr.

Kategorier