Confiterede andelår (Confit de Canard)

Confitering er en fransk konserveringsmetode. “Confire” betyder at konservere på fransk. Det går i alt sin enkelthed ud på at konservere, i dette tilfælde andelår, i deres eget fedt. Det lyder måske lidt makabert, og ikke umiddelbart som noget man har lyst til at spise – Men her tager man fejl! Det er en absolut delikatesse, hvis man kan lide and. Især op til jul, kan det være en lækkerbisken at dykke ind i køleskabet og tage bare et enkelt stykke og tilberede det – hvis man ikke kan vente til juleaften.

Man kan enten lave det selv, eller man kan købe dem færdig-confiteret på dåse, hvor de så blot skal varmes.

Hvis man kaster sig ud i at lave dem selv, kan man bruge en smagsneutral olie såsom rapsolie, i stedet for andefedt. Da det kan være besværligt og dyrt at skaffe 1 liter andefedt.  Brug ikke olivenolie eller anden olie med smag.

Den mest almindelige opskrift er som følger:

4 andelår
1 liter andefedt eller smagsneutral Olie
1 spsk. sorte peberkorn, groft knust – ikke kværnet – de skal helst kunne sies fra igen.
Fintrevet citronskal fra en økologisk citron
1 spsk. salt
1 spsk. tørret timian
1 spsk. rørsukker
1 spsk. finthakket friske rosmarinnåle
2 finthakkede friske salvieblade
3 fed hvidløg

Soigner andelårene og læg dem i en skål med låg.

Knus alle krydderierne i en morter. Blandingen gnides på andelårene. Læg dem i en skål og sæt dem i køleskabet natten over, så de får lov at trække.

Tag lårene ud af køleskabet og tør krydderiblandingen af. Sørg for, at der ikke sidder noget tilbage på lårene, men undgå at skylle dem. Smelt andefedtet i en gryde eller varm olien op og kom lårene i. Det er vigtigt at det ikke bliver for varmt – de skal ikke friteres, men blot simre – endelig ikke koge. Her i skal de simre i 4 timer. På denne måde bliver kødet mørt som smør uden af det bliver sprødt.

Skold en skål med kogende vand, så den er helt ren. Tage andelårene op og læg dem i skålen. Si andefedtet / olien og brug kun den rene del til at hælde over lårene. Det er vigtigt at de er helt dækket. På denne måde kan andelårene holde sig i køleskabet i helt op til en måned, hvis man da kan holde fingrene fra dem.

Når man så skal have et stykke and, tages det op af skålen, steges på en pande, til det får sprødt skind og er gennemvarmet. Man kan også varme dem op i ovnen, og så give dem en omgang grill til sidst.

Efter opvarmningen skal de have ordentlig varme så skindet bliver sprødt.

Nyd gerne et godt glas vin til:Farina Amarone Valpolicella

Instagram

Efter sådan en lang dag på arbejde, hvor man først finder roen, sent om aftenen, er der ikke noget der slår en god Rom. Her nydes et lille glas A.H.RIISE 1888 Copenhagen som er dejlig sød. Nogen vil måske syntes den er for sød. Men jeg syntes den er lige tilpas. God aften. 

#rum #ahriise #ahriiserum #hygge #nedgearing #detsamgersågodt #bareetlilleglas #rom
Efter sådan en lang dag på arbejde, hvor man først finder roen, sent om aftenen, er der ikke noget der slår en god Rom. Her nydes et lille glas A.H.RIISE 1888 Copenhagen som er dejlig sød. Nogen vil måske syntes den er for sød. Men jeg syntes den er lige tilpas. God aften. #rum #ahriise #ahriiserum #hygge #nedgearing #detsamgersågodt #bareetlilleglas #rom
8 måneder ago
View on Instagram |
1/9
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana.

https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/

#denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana.

https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/

#denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana. https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/ #denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin #vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
8 måneder ago
View on Instagram |
2/9
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones. Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/ #scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
9 måneder ago
View on Instagram |
3/9
Nogen gange skal der ikke så meget til når man er sulten og i Barcelona. Vi skulle lige forbi Camp Nou, men det var ikke som det plejer. 

#calblay #calblaycampnou #campnou #barca #barcalona
Nogen gange skal der ikke så meget til når man er sulten og i Barcelona. Vi skulle lige forbi Camp Nou, men det var ikke som det plejer. #calblay #calblaycampnou #campnou #barca #barcalona
9 måneder ago
View on Instagram |
4/9
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac

En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør.

https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/

#redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac
#sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac

En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør.

https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/

#redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac
#sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør. https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/ #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin #vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac #sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
9 måneder ago
View on Instagram |
5/9
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
1 år ago
View on Instagram |
6/9
Glædelig Jul og godt nytår.
Glædelig Jul og godt nytår.
2 år ago
View on Instagram |
7/9
Restaurant Dansk i Piano bar midt i Odense. 

Vi fik en Smørrebrøds buffet. Tarteletter, smørrebrød (8 forskellige) og æblekage ad libitum - kun 159.- til frokost. Ikke overkompliceret, ikke helt traditionelt smørrebrød men lækkert.

Dog syntes jeg der mangler lidt atmosfære på stedet. Men kommer igen.

#smørrebrød #godmad #nemt #restaurant #eatwell #herrekokkendk
Restaurant Dansk i Piano bar midt i Odense. Vi fik en Smørrebrøds buffet. Tarteletter, smørrebrød (8 forskellige) og æblekage ad libitum - kun 159.- til frokost. Ikke overkompliceret, ikke helt traditionelt smørrebrød men lækkert. Dog syntes jeg der mangler lidt atmosfære på stedet. Men kommer igen. #smørrebrød #godmad #nemt #restaurant #eatwell #herrekokkendk
2 år ago
View on Instagram |
8/9
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse) #restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
2 år ago
View on Instagram |
9/9