Hvis du elsker at grille, er denne whisky-marinade et must-try.
Den giver kødet en dyb, rund smag med et strejf af røg og sødme, som passer perfekt til en sommeraften ved grillen. Marinaden kan bruges til stort set alt kød, men jeg har selv haft rigtig gode resultater med flanke steaks, ribeyes og lignende udskæringer, hvor den virkelig kan trænge ind og give smag.

Der skal naturligvis whisky i marinaden – det er jo hele pointen!
Men du behøver ikke ofre din bedste single malt. Når marinaden bliver grillet, forsvinder de finere nuancer alligevel.
Gem derfor din 25-års whisky til at nyde i glasset og brug en lidt billigere flaske til madlavningen. En god bourbon eller en standard blended whisky fungerer helt perfekt.
Lad kødet marinere i mindst et par timer, og gerne natten over, så smagen rigtig kan trække ind.
Når det rammer den varme grill, får du en fantastisk kombination af karamelliseret overflade og saftigt kød med en diskret, røget whisky-aroma.
Denne marinade er perfekt til:
-
Flanke steak
-
Ribeye
-
Oksefilet
-
Kyllingelår eller kyllingebryst
-
Svinekød som fx nakkekoteletter
Tip: Gem lidt af marinaden til at pensle kødet med undervejs – det giver ekstra smag og en flot glansfuld overflade.
Ingridienserne er:
1 dl whisky
1 dl brun farin
½ dl olive
½ dl soya
1 tsk. Hvidløgspulver eller 2 fed hvidløg hakket fint
1 tsk sort kvernet peber
1 salt efter smag ca ½ tsk.
Tag en skål og rør whisky og farin sammen, tilsæt så olien og rør godt rundt.
Kom herefter de andre ingridienser i blandingen.
Tag kødet og kom det i en luft tæt beholder eller i en fryse pose, sammen med marinaden. Ryst / bland kødet godt med marinaden.
Lad kødet marinere i mindst 3 timer, eller natten over i køleskabet.
Selv brugte jeg whiskyen Queen Margot (Billig fra Lidl)

