Der er noget uimodståeligt over kylling, der er vendt i en luftig dej og dyppet i varm olie, til den er gylden, sprød og saftig. Det er den slags mad, der samler familien, skaber begejstring – og får både børn og voksne til at tage en ekstra tur i skålen med dip.
Disse sprøde indbagte kyllingestykker er min hjemmelavede version af crispy chicken strips. De er nemme at lave, kræver ikke noget særligt udstyr – og smager helt fantastisk. Skal det være ekstra hyggeligt, så smid nogle grove fritter i ovnen og server det hele på et skærebræt midt på bordet. Server med sød chilisauce, citronmayo eller bare som de er.
Ingredienser
- 450 g kyllingebryst
- 3½ dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 2½–3 dl danskvand (vand med brus)
- 2½ spsk vodka (kan undlades – se note)
- 1 tsk salt
- ½ tsk sød chilipulver (eller efter smag)
- ½ tsk paprika
- Ekstra mel til at vende kyllingen i
- Olie til fritering (fx rapsolie)
Sådan gør du
- Varm olien op til 180 grader – gerne i en frituregryde. Du kan også bruge en gryde og stegetermometer.
- Skær kyllingebrysterne i strimler – jeg fik 6–7 strimler ud af hvert bryst.
- Bland mel og bagepulver i en skål. Tilsæt salt, chili og paprika efter smag.
- Rør danskvand og vodka i lidt ad gangen, indtil du har en tyk, men flydende dej, der kan klæbe til kyllingen.
- Hæld lidt mel op på en tallerken. Vend kyllingestrimlerne i melet først, og derefter i dejen.
- Friter 2–3 stykker ad gangen:
– Dyp først halvdelen af strimlen i olien i et par sekunder, før du slipper den helt – så undgår du, at de sætter sig fast i kurven.
– Friter i ca. 5 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs og hold dem gerne nede i olien med en hulske. - Læg de færdige stykker på køkkenrulle og fortsæt til al kyllingen er tilberedt.

Noter
Hvis du ikke har vodka, kan du sagtens bruge ekstra danskvand. Vodkaen er kun med for at gøre dejen ekstra sprød, da alkoholen fordamper hurtigt.
Velbekomme – og del gerne opskriften, hvis du giver den et skud!