Galante Sangiovese Appassimento 2018

Galante Sangiovese Appassimento

Her har vi med en Galante Sangiovese Appassimento 2018 at gøre, det er helt sikkert en vin, som jeg kommer til at smage på igen. Galante Sangiovese Appassimento 2018 er en rigtig kød vin – kraftig i smagen og vil gå godt til en god bøf, vildt eller lam – og den kan tage kampen op med de fleste modne oste. Men kan også drikkes som en hyggevin. Dog syntes jeg den passer bedst til mad da den er kraftig i smagen, og brager godt igennem. Vinen er halv tør, ligesom den skal være.

I glasset er den næsten rubinrød og har noter af kirsebær, blommer, lidt krydderi og rosiner. På toppen er der mørk chokolade og kaffe. Samtidig er det en kraftig vin, der fuldt lever op til andre kraftige vine som Amarone og Ripasso.

Vinen kan gemmes i 6 – 8 år efter høståret. Det tror jeg kun denne vin bliver bedre af, hvis den holder så længe i kælderen.

Galante Sangiovese Appassimento 2018

Galante Sangiovese Appassimento 2018 er af 100% Sangiovese drue, som er kendt som en Brunello drue. Druen er håndhøstet i Romagna regionen i det nordøstlige Italien. Samtidig er den brygget på Amarone metoden, og er den første af sin slags.

I 1963 Blev Cevico gruppen dannet i byen Lugo i Romagna Regionen. Gruppen har gennem tiden ydet en stor hjælp til en lang række vinbønder. Blandt andet med ønologi (Vin eksperter) og forskning inden for vin. Gruppen har i dag 15 vinerier, 3 tapperier og næsten 4500 vinbønder tilknyttet. Det er også dem der står bag Galante Sangiovese Appassimento 2018

DEN FØRSTE I VERDEN
Galante Appassimento er den første af sin slags! Den forener Italiens store Sangiovese-drue med “Amarone metoden” i en UNIK og pointfyldt italiensk smagsoplevelse!

Galante Sangiovese Appassimento 2018 anmeldelser

95 point Decanter
“Powerful, concentrated and blessed with sweet, ripe black fruits and red cherries, coated with a fine veil of sweet spices, secured by ripe tannins and finishing very long indeed.”

95 point Annuario dei Migliori Vini Italiani

Facts:

Type: Rødvin
Smag: Kirsebær, blommer krydderi
Passer til: Oksekød, vildt, lam og modne oste.
Område: Romagna, italien
Årgang: 2018
Druer: Sangiovese
Alkohol: 14,5
Pris: 109,95 – 89,95 kr.
Vinen er købt hos supervin.dk