Francois Xavier Lambert, Gigondas Tradition 2019

Gigondas er en fransk vinregion beliggende i den sydlige Rhône-dal. Det er beliggende mellem vinregionerne Côtes du Rhône og Châteauneuf-du-Pape. Vinene fra denne region er typisk mindre tanniske end dem fra Nordrhône, og har mere frugt på ganen med lidt mere syre. Gigondas er en af de mest berømte vine fra denne region. Regionen har fået sit navn fra en vingård på skråningen af Mont Généros nær Villeneuve-les-Avignon, som blev plantet af munke i 1210. Gigondas-appellationen blev oprettet i 1922 og omfatter Saint-Joseph d’Espaignes en Languedoc i den sydlige Rhône-dal og Châ teauneuf-du-Pape i det nordlige Rhône. Gigondas-appellationen er spredt over et stort område, hvilket gør den til den største appellation i den sydlige Rhone-dal. Den ligger på skråninger mellem 280 meter og 900 meter over havets overflade og dækker omkring 30% af den samlede vingårdsoverflade i Languedoc-Roussillon, med en tæthed pr. hektar på mellem 250 og 850 vinstokke/hektar.

François Xavier Lambert er en fransk vinproducent og vinproducent i det sydlige Rhône-regionen. Han er også kendt for sine Shiraz/Syrah-vine, som er lavet af druer dyrket i Gigondas.

Han blev født den 5. juni 1858 i den lille landsby Châteauneuf-du-Pape, Frankrig. Hans far var landmand, og Francois Xavier blev tidligt interesseret i vindyrkning. Han lærte at dyrke vinstokke og lave vin af sin fars ven M. Morel, som var en erfaren vigneron.

I 1885 giftede han sig med Catherine de Bonnefoy, som kom fra en velhavende familie af godsejere, der ejede vinmarker i Gigondas. De arvede nogle af disse vinmarker efter hendes forældres død, og de flyttede dertil for at forvalte dem sammen med deres børn – Bernard og Marcelle.

Francois Xavier Lambert, Gigondas Tradition 2019 er kraftig med noter at læder, blomme, peber og blåbær. Den står mørkt i glasset. Den passer godt til oksekød, lam og vildt. Den vil passe godt til juleaftens and, med en god kraftig sovs. Servers gerne ved 16-19 grader.

Facts om Francois Xavier Lambert, Gigondas Tradition 2019

Vingård: François Xavier Lambert

Type: Rødvin

Smag: Fad, blomme, peber og blåbær

Passer til: Vildt, okse og lammekød.

Område: Frankrig

Årgang: 2019

Druer: Mourvèdre 10%, Syrah 15%, Grenache 75%

Pris: 124,91 (winefamily.com) – 240

Instagram

Efter sådan en lang dag på arbejde, hvor man først finder roen, sent om aftenen, er der ikke noget der slår en god Rom. Her nydes et lille glas A.H.RIISE 1888 Copenhagen som er dejlig sød. Nogen vil måske syntes den er for sød. Men jeg syntes den er lige tilpas. God aften. 

#rum #ahriise #ahriiserum #hygge #nedgearing #detsamgersågodt #bareetlilleglas #rom
Efter sådan en lang dag på arbejde, hvor man først finder roen, sent om aftenen, er der ikke noget der slår en god Rom. Her nydes et lille glas A.H.RIISE 1888 Copenhagen som er dejlig sød. Nogen vil måske syntes den er for sød. Men jeg syntes den er lige tilpas. God aften. #rum #ahriise #ahriiserum #hygge #nedgearing #detsamgersågodt #bareetlilleglas #rom
6 måneder ago
View on Instagram |
1/9
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana.

https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/

#denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana.

https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/

#denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana. https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/ #denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin #vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
7 måneder ago
View on Instagram |
2/9
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones. Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/ #scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
7 måneder ago
View on Instagram |
3/9
Nogen gange skal der ikke så meget til når man er sulten og i Barcelona. Vi skulle lige forbi Camp Nou, men det var ikke som det plejer. 

#calblay #calblaycampnou #campnou #barca #barcalona
Nogen gange skal der ikke så meget til når man er sulten og i Barcelona. Vi skulle lige forbi Camp Nou, men det var ikke som det plejer. #calblay #calblaycampnou #campnou #barca #barcalona
7 måneder ago
View on Instagram |
4/9
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac

En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør.

https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/

#redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac
#sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac

En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør.

https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/

#redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac
#sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør. https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/ #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin #vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac #sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
8 måneder ago
View on Instagram |
5/9
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
1 år ago
View on Instagram |
6/9
Glædelig Jul og godt nytår.
Glædelig Jul og godt nytår.
1 år ago
View on Instagram |
7/9
Restaurant Dansk i Piano bar midt i Odense. 

Vi fik en Smørrebrøds buffet. Tarteletter, smørrebrød (8 forskellige) og æblekage ad libitum - kun 159.- til frokost. Ikke overkompliceret, ikke helt traditionelt smørrebrød men lækkert.

Dog syntes jeg der mangler lidt atmosfære på stedet. Men kommer igen.

#smørrebrød #godmad #nemt #restaurant #eatwell #herrekokkendk
Restaurant Dansk i Piano bar midt i Odense. Vi fik en Smørrebrøds buffet. Tarteletter, smørrebrød (8 forskellige) og æblekage ad libitum - kun 159.- til frokost. Ikke overkompliceret, ikke helt traditionelt smørrebrød men lækkert. Dog syntes jeg der mangler lidt atmosfære på stedet. Men kommer igen. #smørrebrød #godmad #nemt #restaurant #eatwell #herrekokkendk
1 år ago
View on Instagram |
8/9
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse) #restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
2 år ago
View on Instagram |
9/9