Faustino V Rioja Reserva 2011

Da vi skulle på efterårsferie, kom jeg i tanke om en flaske, som jeg havde fået for et stykke tid siden – Faustino V Rioja Reserve 2011 – Den kom med i bagagen, og det har jeg bestemt ikke fortrudt.

Faustino V er lavet med druer fra Faustinos egne vinmarker, som ligger i Alavesa regionen. Faustino V Rioja Reserve 2011 har ligget 16 måneder på egetræsfade og herefter minimum 2 år på flaske. Druerne i vinen er Tempranillo og Mazuelo, og alkoholprocenten ligger på 13,5%. Vinen er proppet med korkprop.

Bodegas Faustino er en af Spaniens største eksportører af Gran Reserva, som de eksporterer til over 79 lande. Faustino har eksisteret siden 1861 og har i dag over 758 hektarer marker i Rioja. Vinene produceres med respekt for miljøet, biodynamisk og samtidig klassisk.

(Beklager billede kvaliteten fra ferien)

En god fyldig og meget rød Rioja, nærmest lilla, med en god duft af især bær. Smagen er fyldig, med god krop, en anelse tør og lidt citrus. Tanninerne afbalanceret og eftersmagen god og rund. Man får hurtigt lyst til endnu et glas.

Facts:

Type: Rødvin
Smag: Kraftig med gode bær og lidt chokolade og eg
Passer til: Gode bøffer og let kryddert mad samt gode oste
Område: Alavesa, Spanien
Årgang:  2011
Druer: Tempranillo og Mazuelo
Alkohol: 13,5%
Pris: 70 kr. – 110 kr.