Scone

Chokoladescones til Søndagsbrunch

Det er søndag igen, og det er tid til en hyggelig familiebrunch. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones? I dag deler jeg en skøn opskrift, der vil bringe varme og smag til din søndagsmorgen. Lad os sammen tage fat på at lave disse uimodståelige scones!

Ingredienser

Ingredienser:

  • 400 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver med en smule ekstra
  • 20 gram sukker
  • 1 tsk. salt (vær forsigtig med saltet)
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 gram koldt smør
  • 285 gram mælk (du kan også bruge ½ kærnemælk) – Jeg brugte lidt Creme fraiche jeg havde til overs
  • 100 gram grofthakket mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Start med at tænde ovnen på 200°C (varmluft).
  2. I en stor skål kombinerer du hvedemel, bagepulver, sukker, salt og vaniljesukker, og blander dem godt sammen.
  3. Smulder det kolde smør ind i melblandingen, indtil det hele ligner krummer.
  4. Derefter tilsætter du den grofthakkede chokolade.
  5. Tilsæt mælken og rør forsigtigt med en ske. Undlad at ælte dejen, som du normalt ville gøre med en gærdej. Dejen til chokoladescones skal blot samles.
  6. Hvis dejen virker for tør, kan du tilføje mere mælk, indtil den har den rigtige konsistens. (Dejen skal være klæg)
  7. Kom lidt mel på bordet og vend dejen ud på det. Drys en smule mel på dejen og rul den forsigtigt ud med en kagerulle.
  8. Rul dejen ud til et rektangel, cirka 30 x 14 centimeter. Dejen er nem at arbejde med, men sørg for at have lidt mel på både over- og underside.
  9. Skær dejen ud i 12 scones, hver med en størrelse på cirka 7 x 5 centimeter. Du behøver ikke være helt præcis med størrelsen. Jeg lod nogle være som udskåret, andre lavede jeg til boller for at få en mere scones (som vi kender dem) form. Man kan også bruge en udstikker hvis man vil have dem mindre rustikke.
  10. Placer dine scones på en bageplade foret med bagepapir. Lav lidt plads imellem dem, da de vil hæve en del under bagningen. Pensl dem let med vand. Hvis du ikke har en bagepensel, kan du bruge et stykke køkkenrulle dyppet i vand til at pensle scones – det er et praktisk trick.
  11. Bag dine chokoladescones i cirka 15-17 minutter ved 200 grader C (varmluft) eller indtil de er gyldne.
  12. Når de er færdigbagte, skal du tage dem ud af ovnen og lade dem hvile i 10 minutter, inden du serverer dem.

Disse chokoladescones er en skøn kombination af sprødhed og chokoladesmag og vil helt sikkert glæde dine smagsløg. Nyd dem sammen med en kop kaffe eller te, søndag morgen eller på en regnfuld dag!

Instagram

Efter sådan en lang dag på arbejde, hvor man først finder roen, sent om aftenen, er der ikke noget der slår en god Rom. Her nydes et lille glas A.H.RIISE 1888 Copenhagen som er dejlig sød. Nogen vil måske syntes den er for sød. Men jeg syntes den er lige tilpas. God aften. 

#rum #ahriise #ahriiserum #hygge #nedgearing #detsamgersågodt #bareetlilleglas #rom
Efter sådan en lang dag på arbejde, hvor man først finder roen, sent om aftenen, er der ikke noget der slår en god Rom. Her nydes et lille glas A.H.RIISE 1888 Copenhagen som er dejlig sød. Nogen vil måske syntes den er for sød. Men jeg syntes den er lige tilpas. God aften. #rum #ahriise #ahriiserum #hygge #nedgearing #detsamgersågodt #bareetlilleglas #rom
6 måneder ago
View on Instagram |
1/9
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana.

https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/

#denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana.

https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/

#denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana. https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/ #denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin #vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
7 måneder ago
View on Instagram |
2/9
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones. Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/ #scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
7 måneder ago
View on Instagram |
3/9
Nogen gange skal der ikke så meget til når man er sulten og i Barcelona. Vi skulle lige forbi Camp Nou, men det var ikke som det plejer. 

#calblay #calblaycampnou #campnou #barca #barcalona
Nogen gange skal der ikke så meget til når man er sulten og i Barcelona. Vi skulle lige forbi Camp Nou, men det var ikke som det plejer. #calblay #calblaycampnou #campnou #barca #barcalona
7 måneder ago
View on Instagram |
4/9
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac

En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør.

https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/

#redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac
#sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac

En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør.

https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/

#redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac
#sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør. https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/ #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin #vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac #sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
8 måneder ago
View on Instagram |
5/9
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
1 år ago
View on Instagram |
6/9
Glædelig Jul og godt nytår.
Glædelig Jul og godt nytår.
1 år ago
View on Instagram |
7/9
Restaurant Dansk i Piano bar midt i Odense. 

Vi fik en Smørrebrøds buffet. Tarteletter, smørrebrød (8 forskellige) og æblekage ad libitum - kun 159.- til frokost. Ikke overkompliceret, ikke helt traditionelt smørrebrød men lækkert.

Dog syntes jeg der mangler lidt atmosfære på stedet. Men kommer igen.

#smørrebrød #godmad #nemt #restaurant #eatwell #herrekokkendk
Restaurant Dansk i Piano bar midt i Odense. Vi fik en Smørrebrøds buffet. Tarteletter, smørrebrød (8 forskellige) og æblekage ad libitum - kun 159.- til frokost. Ikke overkompliceret, ikke helt traditionelt smørrebrød men lækkert. Dog syntes jeg der mangler lidt atmosfære på stedet. Men kommer igen. #smørrebrød #godmad #nemt #restaurant #eatwell #herrekokkendk
1 år ago
View on Instagram |
8/9
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse) #restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
2 år ago
View on Instagram |
9/9