Macon Villages 2019 fra Rijckaert

Macon Villages 2019

Macon Villages 2019 fra Rijckaert, er en fin hvidvin fra Frankrig, som passer ekstra godt til skaldyr, fisk og oste. Vinen er fra det sydlige Bourgogne, og er af 100% Chardonnay.

Smagen er frisk og der er både fersken og citrus i smagen, samt en fin bitthed i eftersmagen. Macon Villages eftersmag kan for nogen, virke lidt for syrlig og vil måske syntes den er direkte sur. Men sammen med mad kommer den virkelig til sin ret, og smager bedre og bedre for hver tår.

Det er helt sikkert en super mad vin som virkelig åbner sig op sammen med foreksempel en fin forret som jomfruhummerhaler.

Macon Villages 2019 fra Rijckaert

Facts:
Type: Hvidvin
Smag: Frisk af fersken, citrus og mild syre
Passer til: Fisk, skaldyr, fjerkræ, måske mildere oste
Område: Bourgogne, Frankrig
Årgang: 2019
Druer: Chardonnay
Alkohol: 13%
Pris: 110 – 160 kr.
Vinen er set hos Bichel vine til 110 – 160 kr. flasken – alt efter antal.

Om Vinhuset Rijckaert

Etableret i 1998 af vinproducent Jean Rijckaert. Han blev forelsket i områderne Macon og Jura, har etableret en unik vingård. På denne unikke ejendom, producerer og ældes vin fra begge regioner.

Florent Rouve overtog i 2013 forvaltningen af ejendommen og ansvaret for al vinfremstilling. Jean og Madame konsulteres stadig i selve processen.

Fremstillingen foregår ved at druerne høstes manuelt, og herefter presses, så den naturlige spontane gæring sættes i gang. Vinen lages i brugte egetræsfade. De skal være brugte således, at træet selv ikke præger vinens smag. Der bruges normalt 7 års gamle fade i produktionen.

Rijckaert producere ikke aperitifvine vine, men vine der passer godt til mad. Vinen har godt af et par år på bagen.