Ungarnsk gullaschsuppe

Gullaschsuppe er en klassisk ret fra Ungarn, som er dejlig krydret og ofte består af oksekød og grøntsager. Det er en god ret til de mørke triste vinterdage, og den giver varmen. Opskriften her passer til cirka 4 personer. 

Ingredienser

  • 100 gr bacon i tern (og gerne dobbelt op på den, hvis du ønsker)
  • 300-400 gr skært oksekød i tern
  • 2 røde peberfrugter
  • 5-6 gulerødder
  • 6-7 kartofler
  • 2 løg
  • 2-3 stængler bladselleri
  • 4-5 tomater
  • 1 dåse tomatpure (140 gr)
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk røget salt (eller alm. havsalt)
  • lidt cayennepeber
  • lidt stødt chili
  • lidt hvidløgspulver
  • 1 tsk stærk paprika
  • ½ liter kraftig oksefond
  • creme fraiche
  • frisk persille

Tilberedning

  • Kom bacon i en gryde og steg det til det begynder at få farve, og fedtet smelter af.
  • Kom dit oksekød i gryden og steg videre i bacon og baconfedtet.
  • Hak dine løg i grove stykker og kom i gryden.
  • Skræl gulerødder og skær dem i passende stykker. Skær dit selleri i mindre stykker. Kom begge ting i gryden.
  • Bland dine krydderier sammen om kom det hele i gryden, og bland det godt sammen med de øvrige ingredienser.
  • Hak dine tomater og kom i gryden.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker og kom også dem i gryden.
  • Hæld din oksefond og tomatpure i gryden og skru godt op for varmen, så det begynder at koge. Rør godt undervejs, så det hele blandes godt sammen.
  • Skru ned for varmen og lad nu det hele simre i mindst 2 timer (læg gerne et låg på), eller til kødet er mørt og falder fra hinanden.
  • Skær dine peberfrugt i strimler og dem i retten 5-10 minutter før den skal serveres.
  • Smag evt. til med lidt salt og peber.
  • Server med en klat creme fraiche og måske et brød, samt lidt urter på toppen, f.eks. persille.

 

Kategorier