Ribbenssteg sous-vide, sprøde svær og gule beder

Er der noget bedre end sprøde flæskesvær? nej vel. Her er en opskrift på en anderledes måde at lave en ribbensteg på. Det kræver selvfølgelig du har en sous-vide, men er du udstyret med sådan en, så bare kom igang. 

 

Ingredienser – ribbensteg sous-vide

  • ca. 1 kg ribbensteg u. ben
  • laurbærblade
  • et par kviste frisk timian
  • 2-3 fed hvidløg
  • sorte peberkorn

Tilberedning

  • Skær sværen af stegen og læg den til side. 
  • Skær stegen i mindre og passende stykker. 
  • Kom kødet i en vakuumpose sammen med hvidløg, timian, en god håndfuld peberkorn og et par laurbærblade. 
  • Kødet vakuumpakkes og lægges i sous-viden på 65 grader i min. 22 timer – og gerne længere.
  • Hæld væsken fra posen i en kasserolle og brug evt. til en lille sovs. 
  • Tag kødet ud af posen og brun det på alle sider, så det får en stegeskorpe.
  • Server kødet sammen med sprøde flæskesvær og syltede gule beder. Ønsker du mere tilbehør, så kan du evt. tilføje en grov gulerodsmos og kartofler. 

Ingredienser – sprøde flæskesvær

  • slaget fra en ribbensteg
  • salt

Tilberedning

  • Skær slaget i lange stykker (strimler). Hvis slaget er ridset på forhånd, så kan du ofte bare hive det fra hinanden.  
  • Kom det i en gryde med vand og bring det i kog. Jeg giver dem typisk 20-30 min. 
  • Hæld vandet fra og skyl strimlerne og lad dem herefter tørre – evt. på et par stykker køkkenrulle. 
  • Vend dem i rigeligt salt. 
  • Kom strimlerne i en foliebakke eller på et stykke bagepapir på en bradepande. 
  • Smid det ind i en 225 grader varm ovn. De skal typisk have 20-30 min. OBS! ovne er forskellige så hold godt øje med dine flæskesvær for det bedste resultat. Nogen svær kan også blive færdige før andre, og skal derfor tages ud, når du kan se de er gode. 
  • Læg dine flæskesvær på noget køkkenrulle eller andet fedtsugende papir. 
  • Smag til og de er gode… det må man godt 🙂 

 

Ingredienser – syltede gule beder

  • gule beder (4-5 stk)
  • 1½ dl syrlig æblemost
  • 2½ dl sukker
  • 2½ dl fransk æbleeddike
  • 1 stjerneanis
  • 1 drys korianderkorn
  • 1 drys sorte peberkorn
  • 2 laurbærblade

Tilberedning

  • Kog dine beder med skræl på. Kog dem møre i omkring 30 min. eller mere. Kom dem i i koldt vand og når de er til at holde på, så gnid skrællen af. 
  • Skær herefter bederne i grove stykker. 
  • Kog eddike, æblemost, sukker, anis, laurbærblade, peberkorn og korianderkorn til sukkeret er opløst. 
  • Hæld lagen henover bederne og lad det trække indtil de skal serveres. 

Kategorier