Pølsehorn er altid et hit, og så er de gode at have i fryseren, hvis man lige skal have en hurtig hapser. Denne opskrift giver omkring 30-32 pølsehorn. Dejen er baseret på min opskrift på boller.
Ingredienser
- 200 gr smør
- 2 æg (+1-2 æg til pensling)
- 50 gr gær
- 1 spsk sukker
- 1000 gr hvedemel
- 5 dl mælk (gerne sødmælk, men letmælk kan også sagtens bruges)
- Lidt salt
- 3 spsk hørfrø (kan undlades)
- 15-20 pølser som skæres i halve
Tilberedning
- Smelt smør ved lav varme i en gryde
- Bland gær og sukker, gerne med en køkkenmaskine
- Når smøret er smeltet kommer du mælken ned i gryden. Afvent til blandingen er lunken, og bland det med gæret og sukkeret.
- Pisk de 2 æg sammen i en skål og kom dem ned i smørblandingen. Lad det piske/røre godt sammen.
- Kom salt i. ca. 1 tsk.
- Kom lidt efter lidt melet og hørfrø i og lad det ælte godt sammen.
- Lad dejen hæve i 45 min.
- Skær din dej i mindre stykker og rul dem ud til en rund cirkel og skær den i ottendedele.
- Rul dine pølsehorn og læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 min. – og gerne lidt ekstra, hvis du ikke har travlt.
- Pensl dine horn med pisket æg og bag dem ved 225 grader i 13-15 min. i midten af ovnen.
- Lad dem afkøle lidt, men nyd dem gerne lune.