Pasta og Gris

Nakkefilet er nærmest blevet synonym med Pulled Pork, men nakkefilet kan bruges til mange ting. Denne ret kombinerer efterårssimremad, det trævlede, møre kød, som vi kender fra Pulled Pork, samt enkelheden fra det italienske køkken. Ikke nogen dårlig kombi, hvis du spørger mig.

Sæt dog god tid af til retten, da den (ligesom Pulled Pork) tager det meste af en dag at tilberede (eller to).

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 2 laurbærblade
  • 4 fed hvidløg
  • Omkring 1,5 kg nakkefilet (mindre kan også gøre det)
  • Olie
  • Smør
  • 1 flaske hvidvin
  • Evt. 1-3 dl fløde til sovsen
  • Parmesan
  • Pasta (Jeg brugte “Pipe Rigate” pasta)

Tilberedning

  • Rens bladselleri, skræl gulerødder, pil løgene.
  • Skær grøntsagerne i mindre stykker.
  • Skær kødet i tern og brun det i smør og olie det på en pande eller sautepande. Lad kødet få lidt farve.
  • Kom det hele i en stegeso/römertopf (eller en stegegryde som kan gå i ovnen) og kom det i ovnen på omkring 180 grader i minimum 8 timer.
  • Kom hele indholdet i en stor gryde og lad det koge lidt op, så du kan få en sauce til. Smag til med salt/peber og måske lidt syre (citron) og tilsæt evt. fløde for en lidt mere cremet sauce.
  • Kog din pasta al dente.
  • Anret i en dyb tallerken med pasta, sauce og kød. Drys med reven parmesan (og måske et hurtigt skud peber) og bland det hurtigt rundt med en ske.

Herrekokkendk på Instagram

Kategorier