Karamel cupcakes

Denne opskrift giver en meget meget sød kage, så hvis man er til den slags, så er det bare med at gå igang. Vær opmærksom på at karamelen tager noget tid at lave, så den kan med fordel laves i forvejen. Kagerne kan også laves med en anden frosting, f.eks. chokolade. Husk at dåsen med kondenseret mælk skal være tildækket af vand gennem hele kogetiden. 

 

Ingredienser

  • 140 gr sukker
  • 100 gr hvedeme
  • 40 gr smør
  • 20 gr kakao
  • 1 æg
  • lidt salt
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1¼ dl mælk
  • et par dråber flydende vanilje
  • 1 dåse kondenseret mælk til karamel (Koges i 3 timer)

Tilberedning

  • Skær smøret i mindre stykker og gerne ved stuetemperatur.
  • Bland smør, sukker, salt, mel, bagepulver og kakao sammen i en røremaskine, eller med en elpisker.
  • Pisk ægget i.
  • Pisk mælk og vanilje i blandingen, og pisk indtil det hele er jævnt og uden klumper.
  • Kom hvad der svarer til en iskugle i hver papirform (muffinforme).
  • Bag kagerne ved 180 grader alm. forvarmet ovn i 20-24 min.
  • Lad kagerne køle godt af.
  • Kom karamelen på toppen, brug gerne en sprøjtepose. Vær forsigtig, så posen ikke sprækker, da karamellen er ret stiv.
  • Pynt med passende topping. Kværn evt. lidt salt henover, hvis du lige vil give dem et saltet præg.

 

Kategorier