Fynsk kartoffelsalat

God fynsk rygeost i en kartoffelsalat har aldrig gjort nogen skade. Den tilfører en dejlig røget smag, og det går perfekt til kød fra grillen. Desuden er det rasende hurtigt at lave, så bare kom igang. 

Ingredienser

  • 175 gr rygeost
  • 250gr creme fraiche (så høj %, indtil du skammer dig)
  • 500-650 gr kartofler
  • sal/peber
  • citronsaft
  • 3 små skalotteløg
  • radiser og karse til pynt

Tilberedning

  • Skær dine kartofler i mundrette stykker. Med eller uden skræl – det bestemmer du selv. 
  • Kog kartoflerne. Kartoflerne skal ikke udkoges helt, så giv dem ikke for meget. Stik evt. en gaffel i og se om de kaftoflen glider af. 
  • Afkøl kartoflerne
  • Hak dine løg fint. 
  • Bland løg, rygeost, creme fraiche sammen i en skål. 
  • Smag til med salt, peber og citron. Det må gerne smage lidt syrligt og salt. Det går godt sammen med rygeosten. 
  • Bland kartoflerne i. 
  • Pynt til sidst med radiser og karse på toppen. 
  • Stil på køl indtil det skal serveres, eller server med det samme. 

 

 

Herrekokkendk på Instagram

Kategorier