Côte du Boeuf – tilberedt perfekt i sous-vide

En måde at sikre at dit kød altid bliver perfekt tilberedt er at benytte sous-vide. Du opnår den ønskede temperatur – det er ganske enkelt bare smart (og lidt snyd). Côte du Boeuf er en rigtig herrebøf, som kommer fra højrebben hvor benet stadig sidder på. 

Ingredienser

  • Côte du Boeuf, min. 300 gr.
  • timian
  • salt og peber
  • olie

Tilberedning

  • Kødet vakuumpakkes med lidt salt, peber og timian og lægges i sous-viden på 54 grader i en time. Har du fat i en ordentlig mobbedreng på 500 gr., så giv den 1½ time. De 54 grader passer med at kødet bliver medium. Ønsker du det mere rødt, så skal du ned på 52 grader.
  • Tag kødet ud af posen og tør det forsigtigt rent med lidt køkkenrulle eller et rent viskestykke. Smør kødet med en lille smule olie.
  • Brun kødet på begge i sider i 1 minut på en meget varm grillpande og tag det af varmen. Giv det godt med salt og peber. Lad kødet hvile i min. 5 minutter inden servering.

  

 

Kategorier