Chokoladetærte med saltet karamel

For lang tid siden købte jeg sådan nogen små tærteforme, men de kom ikke rigtig i brug – indtil nu. Denne chokoladetærte er dejlig tung og smager meget syndigt. Opskriften giver 4 små tærter, og en tærte er nok til 2 personer, og kan også sagtens deles i 4 stykker. Den er som sagt ret tung og derfor kan man godt nøjes med et lille stykke. 

Du kan med fordel gå igang dagen før du skal servere, da det tager lidt tid at lave tærten. Lad os bare komme videre til opskriften.

Ingredienser – tærtedej (1. dagen)

  • 200 gr mandelmel
  • 60 gr smør
  • 4 spsk sukker

Tilberedning

  • Dejen passer til 4 små tærteforme (12 cm).
  • Smelt smøret i en lille gryde.
  • Bland herefter alle ingredienserne i en skål. Brug gerne fingrene. Dejen bliver gerne lidt smuldret, men det gør ikke noget. 
  • Smør de små tærteforme godt med smør. Fyld dejen i med fingrene og pres den godt ud. Brug gerne lidt tid på det, så tykkelsen bliver ensartet hele vejen rundt. 
  • Prik bundene med en gaffel, og bag dem ved 175 grader i cirka 20-22 minutter.
  • Lad dem herefter køle godt af. 

Ingredienser – saltet karamel (1. dagen)

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 35 gr smør
  • 2 spsk piskefløde
  • et fornuftigt drys havsalt
  • et par dråber flydende vanilje

Tilberedning

  • Tag dåsen med den kondeseret mælk og kom i en gryde. Dæk den til med vand. Bring det i kog. Brug gerne en gammel gryde, da emballagen er fyldt med lim og sikkert andet lækkert, og det er din gryde ikke specielt glad for. 
  • Lad det koge i 2½ time. Sørg hele tiden for at det er dækket med vand. Så fyld gerne lidt i undervejs. 
  • Når der er gået 2½ time, så tages dåsen op. Åbn dåsen og skrab karamelen ud i en lille gryde eller kasserolle. Tilsæt fløde, smør, vanilje og havsalt.
  • Lad din karamel simre i omkring 10 minutter og rør undervejs, så det bliver en ensartet masse. 
  • Smag til inden du skal bruge karamellen, måske skal der et skud salt mere i.
  • Lad karamellen køle en lille smule og kom den herefter i dine tærtebunde. 
  • Sæt tærterne på køl og gerne natten over. 

Ingredienser – chokoladeganache (lav den på nr. 2 dag)

  • 200 gr mørk chokolade (f.eks. 72%)
  • 200 gr piskefløde

Tilberedning

  • Ligesom tærtebundene er dette en meget enkelt måde at lave en ganache på. 
  • Hak chokoladen groft og kom den derefter i en skål.
  • Kom fløden i en kasserole og bring den i kog. Hæld den herefter henover chokoladen.
  • Rør rundt i massen til den er ensartet, og chokoladen er smeltet. 
  • Lad den køle lidt af og kom den på en sprøjtepose. Lad den køle lidt mere af. 
  • Kom din ganache oven på karamellen i dine tærtebunde og sæt det hele på køl i nogen timer, mindst 2. 
  • Pynt med lidt mandelflager og frysetørret brombær (eller andre bær).
  • Velbekomme

 

Herrekokkendk på Instagram

Kategorier