Chokoladeboller

Disse er et hit til børnefødselsdage eller bare lige til når man er lidt lækkersulten.

Lad os bare springe ud i det.

Ingredienser

  • 200 gr smør
  • 2 æg (1 mere til pensling)
  • 50 gr gær
  • 5 dl mælk
  • 75 gr sukker
  • 45 gr marcipan
  • 900 gr hvedemel
  • 150-160 gr mørk chokolade (gerne 72%)

Tilberedning.

  • Smelt smør i en kasserolle
  • Bland gær og sukker (brug gerne en røremaskine)
  • Kom mælken oveni smøret så det køler ned og er lunken.
  • Kom smør og mælk ned til gær og sukker og rør det sammen.
  • Kom et æg ad gangen og bland det godt sammen.
  • Riv marcipan i.
  • Tilsæt mel lidt ad gangen og rør dejen godt sammen.
  • Hak chokoladen i forskellige stykker, og rør chokoladen sammen med dejen.
  • Nu skal dejen hæve i 45 min.
  • Form bollerne og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve i 15 min.
  • Brug et æg til pensling af bollerne.
  • Bag dem ved 225 grader i cirka 13 min. (eller til de har fået en god farve) i midten af ovnen.
  • Lad bollerne afkøle på en rist.

Herrekokkendk på Instagram

Kategorier