Cantina Santa Maria la Palma Cannonau di Sardegna, Riserva 2011

Så smages der vin fra Italien igen. Denne gang fra øen Sardinien. Sardinien er et sted hvor mange italienere selv tager på ferie, og det er måske fordi at der findes masser af god mad og vin på øen. Denne vin er ingen undtagelse. Den er fyldig og kraftig. Vinen er lavet på Cannonaudruen, som også er kendt som Grenache i bl.a. Frankrig (bruges eksempelvis i Rhônevin). Farve er flot mørk og duften er kraftig af modnet frugt. Smagen er krydret, tør og bærer præg af egetræslagringen. Det er en vin som godt kan tåle at blive åbnet lidt før servering, men den skal ikke gemmes til dagen efter. En rigtig god vin, som vil passer godt til grillet kød og som helt sikkert vil blive et genkøb.

Facts:

Smag: Krydret, lakrids, let syre, eg, tør
Passer til: Grillretter
Område: Sardinien, Italien
Årgang: 2011
Druer: 100% Cannonau (Grenache)
Alkohol: 13,5%
Pris: 150-170 kr.

Herrekokkendk på Instagram

Kategorier