Næsten sunde Juleboller

Lækre luftige og velsmagende juleboller. Man kan variere hvor meget de skal have af de forskellige krydderier alt efter smag. Opskriften her er lavet, så de ikke skræmmer nogen, og smager forrygende godt, en kold eftermiddag. Juleboller nydes blot med smør, og måske en god kop gløgg til.
Selv om der er taget udgangspunkt i diabetesforeningens opskrift, smager julebollerne rigtig godt, og man behøver bestemt ikke være bange for at bruge opskrifter derfra.

Juleboller

Ingredienser

1 pk. gær (50 g)
1 æg
3 dl mælk letmælk eller under 0,7%
1 spsk. sukker
1/3 tsk. kardemomme
1 spsk. fedtstof
1/2 tsk. salt
1 tsk. kanel
75 g rosiner
50 g hasselnødder
200g æble
200g hvidt hvedemel (ca. 4 dl)
ca. 400g hvedemel (ca. 6,5 dl)
Pensling: 1 æg eller mælk
Kanelsukker til at drysse på toppen

Vi er ikke så vilde med sukat, men ellers er det oplagt, hvis man er vild med sukat, at tilføje det til opskriften.

Fremgangsmåde

  1. Kom mælken i en kasserolle og lun den til den er lillefingervarm* og opløs så gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kanel, kardemomme, hakkede nødder, rosiner, revet æble, æg, det hvide hvedemel, samt det meste af hvedemelet.
  2. Kom lidt hvedemel på bordet og ælt dejen sammen. Sæte den tildækket til hævning i 45 minutter et lunt sted.
  3. Ælt igen dejen igennem og form ca. 20 boller. Sæt dem på en bageplade med et par centimeters mellemrum, og lad dem efterhæve i 15 minutter.
  4. Pensel bollerne med sammpisket æg eller mælk, og drys med kanelsukker. Man kan også drysse med nogle fint hakkede nødder, hvis man har dem i overskud.
  5. Bollerne skal bages ved 200 grader i ca 15 minutter, i ovnens næstøverste eller midstere ovnrille. Når de er færdige så stil dem på en rist til afkøling
  6. Nydes samme dag – der er de bedst og smager bare af god hyggelig jul.

*Mærk ved at stikke lillefingeren ned i mælken. Føles temperaturen magen til din finger, er mælken klar.

Hvid hvedemel – Hvad er det.

Hvid hvede er en ny type hvede der har lyse skalder omkring selve hveden, og ikke som den traditionelle hvede der har mørkebrune skaller.
Man formaler hvid hvede med en special teknik, som gør skallerne kommer med i melet og derved er der flere fibre i melet. Så hvid hvedemel er fuldkorns mel der er hvidt.
Når man maler almindelig hvede får man grahamsmel eller fuldkornshvedemel i brune nuancer.
Normalt plejer hvide boller og brød at være rige på kalorier og fattige på kostfibre. Men med den nye hvide hvede kan man nu få/bage boller og brød der både er rige på vitaminer, mineraler og kostfibre.- Og stadig hvide.
Et eksempel er Schulstads levebrødsserie, hvor der nu findes krydderboller som et fuldkornsprodukt (hvis man da ikke vil lave dem selv)

Hvis man er mere til en god kage, kan vi varmt anbefale denne: Blondie kage med hvidchokolade

Instagram

Efter sådan en lang dag på arbejde, hvor man først finder roen, sent om aftenen, er der ikke noget der slår en god Rom. Her nydes et lille glas A.H.RIISE 1888 Copenhagen som er dejlig sød. Nogen vil måske syntes den er for sød. Men jeg syntes den er lige tilpas. God aften. 

#rum #ahriise #ahriiserum #hygge #nedgearing #detsamgersågodt #bareetlilleglas #rom
Efter sådan en lang dag på arbejde, hvor man først finder roen, sent om aftenen, er der ikke noget der slår en god Rom. Her nydes et lille glas A.H.RIISE 1888 Copenhagen som er dejlig sød. Nogen vil måske syntes den er for sød. Men jeg syntes den er lige tilpas. God aften. #rum #ahriise #ahriiserum #hygge #nedgearing #detsamgersågodt #bareetlilleglas #rom
6 måneder ago
View on Instagram |
1/9
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana.

https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/

#denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana.

https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/

#denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
Det er tid til at udforske en ny spændende vin. Denne weekend har jeg besluttet mig for at dykke ned i en flaske Ponte Lungo Curioso Grand’ Edizione 2017 fra det maleriske område Toscana. https://www.herrekokken.dk/smagen-af-toscana-ponte-lungo-curioso-grand-edizione-2017/ #denergo #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin #vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet
7 måneder ago
View on Instagram |
2/9
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones.

Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/

#scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
Det er søndag, og det er familie tid. Hvad kunne være bedre end at forkæle dine kære med friskbagte, lækre chokoladescones. Læs mere her: https://www.herrekokken.dk/chokoladescones-til-soendagsbrunch/ #scones #chokolade #lavdetselv #chokoladescones #detsmagersågodt #eatwell #nemt #bag #bagselv #søndagshygge #brunch #herrekokkendk #herrekokken
7 måneder ago
View on Instagram |
3/9
Nogen gange skal der ikke så meget til når man er sulten og i Barcelona. Vi skulle lige forbi Camp Nou, men det var ikke som det plejer. 

#calblay #calblaycampnou #campnou #barca #barcalona
Nogen gange skal der ikke så meget til når man er sulten og i Barcelona. Vi skulle lige forbi Camp Nou, men det var ikke som det plejer. #calblay #calblaycampnou #campnou #barca #barcalona
7 måneder ago
View on Instagram |
4/9
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac

En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør.

https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/

#redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac
#sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac

En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør.

https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/

#redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin
#vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac
#sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
En Rejse gennem Rhônedalens Smagsfulde Landskab: Les Vignerons de Tavel Les Hauts d'Acantalys Lirac En nem, lækker vin som, blev nydt både før og efter maden. Dyb rød , behagelig og rig, let tør. https://www.herrekokken.dk/les-vignerons-de-tavel-les-hauts-dacantalys-lirac-rouge/ #redwine #rødvin #eatwelldrinkwell #winetime #winelovers #drinkwell #vin #vindererværdatdrikke #vintilmaden #herrekokkendk #detsamgersågodt #kvalitet #lirac #frankrig #LesHautsdAcantalysLirac #sommer #tilgrill #rødvin #detsmagergodt
8 måneder ago
View on Instagram |
5/9
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
Champagne åbneren er på plads. - og den bliver brugt flittigt. #champagne #napoleon
1 år ago
View on Instagram |
6/9
Glædelig Jul og godt nytår.
Glædelig Jul og godt nytår.
1 år ago
View on Instagram |
7/9
Restaurant Dansk i Piano bar midt i Odense. 

Vi fik en Smørrebrøds buffet. Tarteletter, smørrebrød (8 forskellige) og æblekage ad libitum - kun 159.- til frokost. Ikke overkompliceret, ikke helt traditionelt smørrebrød men lækkert.

Dog syntes jeg der mangler lidt atmosfære på stedet. Men kommer igen.

#smørrebrød #godmad #nemt #restaurant #eatwell #herrekokkendk
Restaurant Dansk i Piano bar midt i Odense. Vi fik en Smørrebrøds buffet. Tarteletter, smørrebrød (8 forskellige) og æblekage ad libitum - kun 159.- til frokost. Ikke overkompliceret, ikke helt traditionelt smørrebrød men lækkert. Dog syntes jeg der mangler lidt atmosfære på stedet. Men kommer igen. #smørrebrød #godmad #nemt #restaurant #eatwell #herrekokkendk
1 år ago
View on Instagram |
8/9
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. 
og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse)

#restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
Restaurant Næsbyhoved Skov er altid et besøg værd. Her var vi forbi og fik Svinekæber, med panko paneret svinenakke og glace af skyen. Til var små ovnstegte kartofler. Desserten var Citronfromage, med små kys, broken citron gel, knas og chokolade. Noget man sagtens kunne spise mere af. og kun til 368 kr. pr næse (uden drikkelse) #restaurantnæsbyhovedskov #Odense #detsamgersågodt #kommerheltsikkertigen #svinekæber #citronfromage #restaurant #eatwelldrinkwell #herrekokkendk
2 år ago
View on Instagram |
9/9