Bacontærten

Sommetider om søndagen trænger man bare til at skifte de klassiske scrambled eggs og bacon ud med noget andet.

Det skal helst være overskueligt og nemt at gå til, eftersom man nogle gange godt kan have lidt ondt i hovedet. Her kan et glimrende alternativ være en tærte. Så her kommer opskriften på en nem “brunchret”.

Denne tærte er lavet med en ultratynd dej, men man bestemmer jo selv, hvor meget dej kontra fyld der skal være.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 200 gr røget bacon i tern
  • 3 æggeblommer
  • 3 hele æg
  • lidt revet muskatnød
  • salt/peber
  • 1½ dl creme fraiche
  • 100 gr emmentaler

Tærtedej:
Hvis det skal gå hurtigt og tømmermændene banker meget på, så er det ingen skam at bruge en færdiglavet tærtedej, eller butterdej fra køledisken.
Vil man lave sin egen tærtedej kan man naturligvis også det.

  • 250 g smør
  • 250 g hvedemel
  • lidt eddike
  • 1-1½ dl koldt vand

Tilberedning

Tærtedej/Butterdej:

  • Hvedemel lægges på køl i fryseren i ca. 30 min.
  • Mel og vand æltes sammen. Brug gerne en røremaskine for at gøre dejen glat og smidig.
  • Drys lidt mel på bordet og rul dejen tyndt ud. Gerne til en firkant.
  • Rul det kolde smør ud til en firkant og læg smørret ovenpå dejen. Dette kan godt være lidt tricky. Man kan godt snyde ved at skære smøret ud i tynde skiver.
  • Fold den ene side af dejen indover den anden.
  • Med en kagerulle rulles dejen nu ud i en rektangel (ca. 40×20 cm). Gentag foldningen og udrulning 2 gange mere, således at smør og dejen bliver rullet godt sammen.
  • Læg dejen på køl i min. 15 min.
  • Rul herefter dejen ud igen (ligesom) før, og lad den så hvile i min. 30 min.
  • Så skulle din tærtedej gerne være klar til brug.

Fyld:

  • Beklæd en springform (24 cm.) med dejen. Forbag bunden i 12-13 min. ved 170 grader varmluft. Lad bunden køle lidt af efterfølgende.
  • Steg bacon og løg sprøde i en pande. Skær emmentaler i små tern.
  • Kom emmentaler og bacon/løg blandingen ovenpå din tærtebund.
  • Pisk æggeblommer, æg og cremefraiche sammen. Krydr med salt, peber og muskat.
  • Hæld æggeblandingen over fyldet.
  • Bag tærten færdig ved 170 grader varmluft i 37-40 min.
  • Pynt med revet parmesan, persille og cherrytomater.

Velbekomme

Vidste du i øvrigt, at bacontærten kommer fra Frankrig og hedder “Quiche Lorraine”?

Kategorier