Andebryst og gulerod

En god sovs kan gøre hele forskellen i en ret, og den bedste sovs er lavet fra bunden af. Denne ret består ikke af så mange forskellige elementer, men til gengæld er sovsen vigtig. Server med kogte kartofler ved siden af.

Ingredienser – andesovs

  • 3 andelår
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 2 store løg
  • 1 stjerneanis
  • 4-5 laurbærblade
  • røget havsalt
  • salt/peber
  • hele sorte peberkorn
  • 2½ dl rødvin (kraftig)
  • 4 skiver bacon
  • vand

Tilberedning

  • Skær grøntsagerne i mindre stykker og kom i en bradepande. hæld vinen over og kom de øvrige ingredienser ved. Placer andelårerne på en rist så de ligger over grøntsagerne og så andefedtet fra skindet kan dryppe ned i bradepanden.
  • Kom det hele i en ovn på 200 grader i 1 time og 45 min.
  • Kom andelår og grøntsagerne i en stor gryde. Tilsæt 1 liter vand og evt. lidt hønsefond, hvis du har det.Lad det gerne simre videre i en times tid.
  • Pres det hele igennem en si og kør det gerne igennem flere gange, så du til sidst har din sovs.
  • Nu skal den koge roligt ind. Smag til undervejs og juster varmen. Synes du den er for tynd kan du evt. jævne den med lidt meizena.
  • Vær opmærksom på at dette ikke giver flere liter sovs, men en meget koncentreret og smagfuld sovs.

Ingredienser – bagte gulerødder med appelsin

  • gulerødder
  • 1 appelsin
  • rosmarin
  • olivenolie
  • salt

Tilberedning

  • Rens gulerødderne og læg dem i et ovnfast fad. Drys med olivenolie og saften fra en appelsin.
  • Kom nogen rosmarinkviste ved og giv det et godt drys salt. Skær appelsinen som du har presset ud i mindre stykker og kom dem i fadet.
  • Kom det hele i en ovn ved 200 grader. Giv det en time eller til gulerødderne begynder at få lidt farve.

Ingredienser – stegt andebryst

  • andebryst

Tilberedning

  • Rids skindet på andebrystet på kryds og tværs uden at skære ned i kødet. Giv skindet et godt lag salt.
  • Steg andebrystet med skindet nedad mod panden ved lav varme så fedtet smelter af (skru evt. lidt op undervejs).
  • Når skindet er gyldent vender du andebrystet og slukker panden. Lad det hvile i 5-10 min.
  • At stege andebryst kræver opmærksomhed og da de ofte ikke er lige store, så skal der holdes øje med dem, når de tilberedes. Så opnår du det bedste resultat.

Herrekokkendk på Instagram

Kategorier