Alletiders boller

Jeg bager tit disse boller. De bliver helt lækre, bløde og fluffy og det er altid godt at have lidt liggende i fryseren. De kan kombineres med forskellig typer mel – alt efter hvor usund du har lyst til at være. Du får et sted mellem 32-40 boller ud af denne opskrift. De minder i øvrigt meget om de her: chokoladeboller.

Ingredienser

  • 200 gr smør
  • 2 æg (+1-2 æg til pensling)
  • 50 gr gær
  • 70 gr sukker
  • 50 gr fuldkorn hvedemel
  • 200 gr grahamsmel
  • 750 gr hvedemel (gerne tipo 00)
  • 5 dl mælk (gerne sødmælk, men letmælk kan også sagtens bruges)
  • Lidt salt

Tilberedning

  • Smelt smør ved lav varme i en gryde
  • Bland gær og sukker, gerne med en køkkenmaskine
  • Når smøret er smeltet kommer du mælken ned i gryden. Afvent til blandingen er lunken, og bland det med gæret og sukkeret.
  • Pisk de 2 æg sammen i en skål og kom dem ned i smørblandingen. Lad det piske/røre godt sammen.
  • Kom salt i. ca. 1 tsk.
  • Kom lidt efter lidt melet i og lad det ælte godt sammen.
  • Lad dejen hæve i 45 min.
  • Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 min. – og gerne lidt ekstra, hvis du ikke har travlt.
  • Pensl bollerne og bag dem ved 225 grader i 13 min. i midten af ovnen.
  • Lad bollerne afkøle lidt, men nyd dem gerne lune.

Tip! Hvis bollerne er frosne kan de med fordel optøes i microovn. Så beholder de blødheden og bliver ikke hårde.

Herrekokkendk på Instagram

Kategorier